Значки по поръчка – всичко важно 

Значките по поръчка са едни от популярните промоционални материали, чиято употреба за различни кампании датира отдавна. Рекламни значки служат за промотирането на предизборните лозунги по време на кампанията на Джордж Вашингтон през 1789 г. Оттогава насам изработването на значки по поръчка се използва активно за провеждането както на предизборни кампании, така и при реализирането на маркетингови кампании на редица бизнеси. 

Рекламните значки се характеризират с добрата си цена и отлична адаптивност по отношение характера на кампанията. В следващите редове подбрахме всичко важно, което трябва да знаете за употребата на значки по поръчка, независимо дали целите са генериране на високо ниво на информираност, или изграждане на лоялност към бранда. 

Завръщането на значките

В един момемнт популярността на рекламните значки бе изместена от някои актуални рекламни продукти, но един класически артикул от 2017-а насам отново набира скорост. Няколко са предимствата, поради които рекламните значки се утвърдиха като популярен рекламен артикул. 

Първият и най-важен е, че те са достатъчно популярни сред хората, за да бъдат носени в рамките на дадено промоционално събитие. Правенето на значки по поръчка се отличава и с разнообразие от форми, стилове, цветове и материали, от които могат да бъдат направени. По този начин изработката на вашите рекламни значки успешно може да ги открои сред останалите. 

Важно качество на рекламните значки е видимостта им – за разлика от визитната картичка например, която просто бива прибрана в портфейла, значката е на достатъчно видно място, за да бъде забелязана.

Другото голямо предимство на рекламните значки е изгодната им цена при поръчка на едро или в ограничени количества. С ниските си производствени разходи, кратките срокове на изпълнение и традиционната си популярност, рекламните значки се завръщат ударно, въпреки краткото си отсъствие от рекламната сцена. 

За какви кампании/проекти за подходящи значките по поръчка? 

Рекламните значки са предпочитан инструмент за провеждането на масови рекламни кампании от корпоративни организации, обществени институции, благотоврителни организации и други. Освен с просто рекламна функция, значките по поръчка се използват и за отбелязване на знакови дати, бележити събития и общностни мероприятия. Въпреки широкото си приложение, кампаниите/проектите, за които са особено подходящи рекламните значки, бихме могли да определим така:

Корпоративни събития от различен характер 

Рекламните значки могат да бъдат в полза на фирмите във връзка с изпълнението на различни бизнес цели. Най-голям дял безспорно заемат рекламните кампании, насочени към промотирането на конкретен продукт или рекламиране на бранда като цяло. От друга страна, не е изключено значки по поръчка да се използват като елемент от формирането на корпоративна култура, която цели сплотяване на работния колектив.

Дейността на обществени институции

Редица малки и големи обществени институции, в т.ч. училища, библиотеки, сдружения, читалища и други, инвестират в значки по поръчка за промотирането си. Обикновено значките се ползват при отбелязване на различни събития, които са част от дейността им, като те целят създаването на чувство на принадлежност, разпознаваемост и разграничаване на ползвателите си от тълпата. Редица благотворителни компании минават под знака на специално изработена за събитието персонализирана рекламна значка.

В изпълнение на политически цели

Както споменахме в самото начало, значките имат доказан успех при провеждането на предизборни и друг тип политически кампании. Значките спомагат за идентифицирането на общността, която подкрепя конкретните политически интереси. А когато става въпрос за определена политическа кауза, нейните почитатели могат да се почувстват по-тясно свързани с нея.

Семейни събития и индивидуални потребителски нужди 

Персонализирани значки по поръчка успешно се използват при организирането и провеждането на събития с частен характер – отбелязване на сватби, кръщенета, рождени дни и т.н. Индивидуални потребители също търсят значки по поръчка за подаръци, а и за лична употреба, като на тях често са изобразени любими герои, цитати, марки и други. 

Видовете закопчаване на значките

Значки по поръчка се предлагат с няколко вида закопчаване, като едни от най-разпространените са със секретна игла и с магнит. 

Значките със секретни игли са масово използвани, като те предлагат лесно захващане на значката към всякакъв тип дреха. Този метод позволява устойчиво закрепване на значката, като същевременно тя остава безопасна за ползвателя си. Този вид захващане има и своя недостатък, който се поражда от факта, че значката не прилепва плътно към дрехата. 

Магнитното закопчаване на значките позволява плътно прилепване на значката към дрехата. Този метод обаче не е подходящ за всички типове дрехи, тъй като ако платът, върху който се фиксира значката, е твърде дебел, магнитът няма да може да я задържи. 

Без значение какъв вид закопчаване на значките ще изберете, разликата в единичната цена е почти незабележима. Важно е изработката на рекламни значки по поръчка да бъде съобразена с конкретните ви цели и да изпълни в най-пълна степен вашите очаквания. 

Най-популярните модели значки

Съществува богато продуктово разнообразие от рекламни значки по поръчка, но едни от най-популярните са  т.ар. “значки тип бутон” (от англ. език – button badges). Обикновено те са в кръгла форма, изработени са от метална алуминиева основа, покрита с безцветно PVC фолио. Технологията на производство на този тип значки позволява прилагането на пълноцветен печат с висока резолюция.

Другият тип значки по поръчка са тези с обемен стикер. Те също са широко използвани рекламни средства, предлагат се в стандартни и нестандартни форми. Основата на значките обикновено се изработена от месинг или друг тип метал, а върху лицевата им част се позиционира рекламното лого, което всъщност е обемен стикер.

Третият разпространен вид значки по поръчка са тези от метал със стандартни форми или по индивидуален размер и форма. При тях оцветяването на логото на значката е без ограничения, съобразно прилаганата технологията на печат.

Stanislav Dimitrov

Автор на редица статии за рекламни сувенири и маркетинг. Вярващ, че рекламните артикули са нещо повече от "задължителните маркетингови разходи".

You may also like

Коментарите са заключени за тази статия.