Календарът в ерата на технологиите


Календарът в ерата на технологиите

Нашите смартфони са не само способни, но повече от уникално бързи в последяването на дневните ни задължения, което прави организирането и планирането на деня ни по-лесно от всякога. Приложенията, които улесняват денят ни са много и разнообразни, така че винаги може да изберем най- подходящото за нас.

Въпреки това, все още  голяма част от потребителите използват хартиените календари, за да планират деня си. И знаете ли- това не означава, че хората са страмодни. Всъщност има практическа причина за избора на този вид календар.

В ерата на дигиталните приложения, електронните дневниции и прочие, хората все по- често се чувстват като затворници на технологиите. Целият им живот се върти около тях, организиран е благодарение на тях, комуникират си отново благодарение на напредването на технологиите. И в един момент на всеки един човек му идва в повече – Стига!

Е, това е и моментът, в който всеки един от потребителите се обръща към хартиеният вариант на календара. Това е един от начините потребителите да си отдъхнат, да се върнат към стар метод, към добре смазаната машина на хартиеният календар. И да почувстват свободата от технологиите.

Какво прави дигиталния календар толкова специален?

 

Календарите в ерата на технологиите

 

Като за начало, имате привидно безкрайно пространство, на което да записвате своите задачи, колкото и многобройни да са те.

В google календар може да отбележите началото и края на дадено събития, локацията, имената на специалните гости (както и техните телефони и имейли) и всеки един детайл, който може да ви дойде на ум.

Но не само това, припомняне за дадено събитие, рожден ден или каквото и да е, изкача на декстопа ви, на телефона ви, на имейл – където пожелаете, така че да не забравите нищо.

От скоро google свърза календара си с gps, така че във всеки един момент приложението може да ви напомни, че закъснявате за дадена среща, спрямо вашето местоположение. Може да изчисли също така най- добрият маршрут, за да скъсите времето и да пристигнете на време. Полезно, а?

Звучи толкова прекрасно, колкото е. А това е само началото. За известно време изпробвахме “To do list “ ( списък със задачите, които трябва да свършим за деня), оказва се, че само с няколко клика може да свършим задачите си и да ги отметнем, а когато сме забравили-  получаваме отново известие- колко удобно.

Но може би най- голямото предимство, което имат онлайн календарите, в сравнение с хартиените носители е, това че могат да се споделят по всяко време с някой друг, докато хартиените могат да се споделят само с хората, намиращи се в конкретната стая, с конкретния календар.

Така например, вместо да споделите предстоящите събития в един онлайн календар, е необходимо да изпращате имейли на всеки поотделно, а хората- еднолично да отбелязват на своя си календар.

Ако искате съпругът ви да не забравя за вечерята с родителите ви – много просто, добавяте събитието е неговия календар – така че да няма оправдание.

Разбира се, ние всички живеем и мислим различно. Хартиения календар, съвместно с химикал – са идеален начин, за да създадете своя собствена система на организиране на времето

Може да напишете само детайлите, от които имате нужа, без допълнителна информация, която само да ви натоварва допълнително.

Другият плюс при хартиените календари, както и в предни статии споменахме,  е по- бързото запомняне на информацията, когато е написана на хартия.

Следващото предимство, което трябва да отбележим,  е свързано с  недостатъка на непрекъснатото използване на технологиитето, които изморяват и очите и нас самите, но притежавайки хартиен календар, вече не е необходимо да напрягаме толкова очите и съзнанието си. А и може да сме сигурни, че дори и да падне батерията на телефона или лаптопа, винаги ще имаме подръка своя календар със задачи.

Според проучванията, прелистването на календара и „физическия“ допир до изминалото време мотивира повече служителите, тъй като осезаемо разбират, че времето минава бързо.

Така или иначе плюсовете и минусите и при двата типа календари са много и различни. Всеки преценява сам за себе си. Чисто и просто искахме да Ви дадем обяснения какво може да спечелите и загубите и с двата типа календари.

 

 

 Изборът остава ваш! Ето и нашите предложения ТУК

 

календарите в света на електронната ера

 

Stanislav Dimitrov

Автор на редица статии за рекламни сувенири и маркетинг. Вярващ, че рекламните артикули са нещо повече от "задължителните маркетингови разходи".

You may also like

Коментарите са заключени за тази статия.