Как да изберем рекламни сувенири през 2021?


Изграждането на силен бранд е предпоставка за създаването и на устойчива връзка с вашите клиенти. Последната е ключова за успеха на бизнеса, без оглед сферата му на дейност и размери. 

Съществуват няколко техники за изграждането на силен бранд. Една от доказалите се с успех във времето безспорно остава подаряването на брандирани рекламни сувенири. В тази статия обръщаме внимание на актуалните тенденции в областта на сувенирната реклама.

Защо рекламни сувенири?

Колкото и добре да върви даден бизнес, в даден момент интересът към него би могъл да намалее. По тази причина добрият предприемач непрекъснато инвестира в неговото рекламиране. Рекламните сувенири са едновременно достъпни за бизнеса и харесвани от хората. С правилния подбор на рекламни сувенири лесно можете да създадете трайна емоционална връзка със своите клиенти и партньори.

Практически, изборът на рекламни артикули, които могат да бъдат брандирани успешно, е неограничен. Независимо от сферата на дейност, лесно бихте могли да откриете най-подходящите материали за вашата рекламна кампания. Рекламното послание достига до широка група от потенциални клиенти, когато вашето бизнес лого е продължително време пред очите на клиента. По този начин се постига дългосрочност и ефективност на рекламната кампания. 

Най-търсените рекламни сувенири

Рекламата трябва да открие правилната стратегия, за да пожъне успех за бизнеса. Практиката в областта на сувенирната реклама е утвърдила най-търсените промоционални продукти, сред които се открояват познатите ни рекламни сувенири. Тук попадат всички видове пишещи средства, флаш памети, антистрес играчки и т.н. Не по-малко търсени са артикулите, които са ни нужни и извън офиса – слънчеви очила, чаши и термоси, тениски, чанти, шапки и много други. 

Рекламни сувенири, подходящи за работни нужди, са предпочитани от бизнеса поради изгодната си цена при покупка на едро. Наборът от такъв тип рекламни сувенири позволява да достигнете до широка таргет група. Днес всички използват химикалки и тефтери, както за офиса, така и у дома. Флаш паметите, с разнообразието си от форми и дизайни, правят наистина добро впечатление, а и са изключително функционален подарък.

Кои са актуалните рекламни сувенири тази година?

Изминалата година беше година на прецеденти, а събитията ѝ наложиха промени във всички сектори на бизнеса. И тази година качества като  стил, полезност и перспективност са ключови за успешната сувенирна реклама. Поради динамиката в областта на рекламата, новите тенденции в бранша са трудни за проследяване. Въпреки това, тук споделяме някои актуални наблюдения във връзка с избора на рекламни сувенири. Актуалните рекламни сувенири през 2021 година бихме могли да селектираме в следните три категории: 

  • Технологии в помощ на дистанционната комуникация 

Онлайн комуникациите изглежда ще продължат да бъдат единствения начин за осъществяване на бизнес контакти, предвид епидемичната обстановка. По тази причина, сред актуалните предложения за рекламни сувенири се нареждат Bluetooth слушалки с микрофон, тонколонки, безжични мишки, както и допълнителни аксесоари за тях. Всичко, което работи за подобряване на дистанционната комуникация, би било от полза за клиенти, служители и партньори. 

  • Артикули с акцент върху подобряване хоум офис средата 

За редица бизнес сектори, най-вече в областта на услугите, хоум офис моделът на работа се утвърди като не по-малко ефективен. Никога не е излишно да се погрижите за комфорта на своите клиенти и/или служители, като помислите за подходящи рекламни сувенири,с коитода ги зарадвате. Възможните решения тук се простират от традиционни пишещи средства, тефтери, планери и работни календари, през антистрес играчки, до безжични поставки за зареждане на телефона, лаптопа и други. Практически, всички технологични джаджи и аксесоари, които работят за подобряване на онлайн комуникацията, могат да бъдат предложени и тук. 

  • Еко рекламни сувенири

В условията на социални изолация, много подходящ начин да покажете загриженост е като  изпратите пакет с еко рекламни сувенири по куриер. Колкото до това какво да сложите вътре, списъкът е наистина голям – от еко рекламни чаши, химикалки и тефтери, през еко кутии, чанти и какво ли още не. 

Кои рекламни сувенири да избягваме?

Изборът на рекламни сувенири зависи преди всичко от особеностите на фирмената дейност, таргет групата, за която са предназначени и не на последно място – цената, която бихте могли да отделите за закупуването им. Когато правите бизнес подаръци е препоръчително да избягвате подаряването на твърде лични такива. Подаръци като парфюми и бижута например не се възприемат добре от получателите си. С внимание трябва да се подхожда и към шеговитите рекламни сувенири – те могат да са с различни форми, визия и текст. За вас може да са забавни, но за получателя си – не, а в най-лошия случай и обидни. 

Брандиране на рекламни сувенири – какво е важно да знаем? 

Брандирането всъщност е процесът, който превръща избраните от вас подаръчни артикули в рекламни сувенири за бизнеса. От значение при брандирането на рекламни сувенири са размерът на брандирания предмет, фирменото ви лого и послание. В случай че даден артикул е с по-малка рекламна площ например, може да се наложи да бъдат направени някои корекции, като редуциране на текста или намаляване размера на логото например. За да бъде брандирането на високо ниво, добре е да се доверите на специалисти в тази област. Повечето от фирмите, специализирани в предлагането на рекламни сувенири, предлагат и брандиране на рекламни сувенири

Stanislav Dimitrov

Автор на редица статии за рекламни сувенири и маркетинг. Вярващ, че рекламните артикули са нещо повече от "задължителните маркетингови разходи".

You may also like

Коментарите са заключени за тази статия.