Условията на доставка са неразделна част от Общите условия за използване на електронен магазин https://prisma-bg.com/

Доставки се извършват само на географската територия на Република България.

ПОРЪЧКА ОНЛАЙН

За да разглеждате продукти в електронния магазин https://prisma-bg.com/ не е необходима регистрация.

Преди поръчка трябва да се запознаете с нашите Общи условия, Условия на доставка, Политика за защита на личните данни, Политика за бисквитки, Рекламации и право на връщане

Поръчка можете да направите като се регистрирате в сайта.

Регистрацията Ви дава възможност да имате свой личен профил (акаунт) в нашия сайт, до който имате достъп по всяко време, чрез името и паролата, които сте задали. Информацията в него не е видима за останалите потребители и посетители на сайта. Чрез него можете:

да пестите време за въвеждане на Вашите данни за контакт и доставка, тъй като веднъж въведени, те се запазват във Вашия личен профил;

да проследявате историята на Вашите поръчки;

по всяко време да коригирате и актуализирате данните за контакт и доставка, които ни предоставяте.

ДОСТАВКА ЗА СТРАНАТА

Доставката се извършва чрез куриерска фирма Транспрес и/или СПИДИ, с които фирма „ПРИЗМА“ (ТЪРГОВЕЦЪТ) има договорни отношения или чрез транспорт на „ПРИЗМА“. При личен избор на куриерска фирма от ПОЛЗВАТЕЛЯ, с която ТЪРГОВЕЦЪТ няма договорни отношения, не са валидни обявените условия за доставка и рекламация.

Цената за доставка е за сметка на получателя и се начислява към стойността на поръчката. Калкулира се индивидуално за всяка поръчка, според теглото на пратката и съгласно тарифите на куриерската фирма. Цената за доставка е фиксирана на базата на общата сума на съответната поръчка без начислено ДДС. При поръчки до 500 лв. без ДДС, цената за доставка е 12 лв. без ДДС. При поръчки над 500 лв. без ДДС, доставката е безплатна.

Поръчките се доставят до адрес посочен от клиента и се извършват до входната врата на сградата, при осигурен достъп или до границата на дворното място или до офис на куриерска фирма.

Поръчани стоки чрез Онлайн магазин ПРИЗМА –https://prisma-bg.com/ се доставят от куриер или от служител на ТЪРГОВЕЦА в срок, предварително потвърден от представител на ПРИЗМА ООД при приемане на оръчката, без ангажимент за точен час,  в зависимост от наличността на поръчания продукт.

Посочените срокове се прилагат съобразно обявени графици на куриерските фирми за отдалечени населени места и официални празнични дни, когато се извършват доставки от куриерските фирми.

В случай на забавяне на доставката ще бъдете уведомени за забавянето, независимо от причините на забавянето.

ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за закъснение, породено от действията на куриер или куриерска фирма.

Стоката се предава на ПОЛЗВАТЕЛЯ срещу подпис, с който се удостоверява, че ТЪРГОВЕЦЪТ е изпълнил  поръчката.

ПОЛЗВАТЕЛЯТ оглежда доставената стока за транспортни повреди или други щети и предявява претенции в присъствието на куриер, или лицето, доставящо пратката.

С полагането на подпис на приемо-предавателен документ ПОЛЗВАТЕЛЯТ овластява куриера да предаде от негово име на ТЪРГОВЕЦА сумата по общата стойност от фактурата за доставената стока, при избран метод на плащане наложен платеж.

При невъзможност ПОЛЗВАТЕЛЯТ да бъде намерен на посочения адрес за доставка от куриерската фирма, не по вина на ТЪРГОВЕЦА, лицето, извършващо доставка, оставя съобщение с телефон за контакт, на който получателят следва да се обади в рамките на 24 часа за уточнение на втори опит за доставка.

В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ не осъществи връзка за уточняване на доставката, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и ТЪРГОВЕЦЪТ се освобождава от задължение да достави поръчката.

В случай, че ПОЛЗВАТЕЛЯТ откаже да приеме поръчаната стока, договорът за продажба от разстояние автоматично се прекратява и лицето, извършващо доставка я връща на ТЪРГОВЕЦА.

Рискът от загуба или повреда на стоката преминава от ТЪРГОВЕЦА върху ПОЛЗВАТЕЛЯ/ПОЛУЧАТЕЛЯ в момента, в който той  или посочено от него лице, различно от превозвача, приеме стоката.