Офсетов печат
Офсетов печат

Офсетов печат

Офсетовият печат е литографски метод, който използва отблъскването между вода и мастила с висок вискозитет, за да произведе отпечатък с помощта на гумен цилиндър. Това е предпочитаният способ за печат на големи тиражи хартиени материали в днешно време. За успешното отпечатване на един каталог, списание, вестник и т.н., всички материали, текстови и графични, се отпечатват върху плочи, които се третират с вода и мастила. С тяхна помощ поотделно се нанасят цветове по модела CMYK (циан, маджента, жълто и черно), наложил се като стандарт при печата върху хартия. Съответно мастилата се нанасят върху хартията според четирите плочи – по една за всеки цвят. Самата плоча е направена от части, които съответно възприемат мазнини (мастила) или вода.
Изключително ефикасен при големи тиражи. По-висока резолюция, качество на детайлите и цветопредаване спрямо дигиталния печат.
  • Брой на отпечатваните артикули
  • Брой на цветовете
  • Вид хартия за печат
  • Довършителни процеси след печат

По-висока резолюция, качество на детайлите и цветопредаване спрямо дигиталния печат.

Защо да изберете офсетов печат от Призма
Офсетовият печат е най-ефикасната технология за отпечатването на големи тиражи върху хартия. Това е най-големият плюс, но същевременно и недостатък на тази техника. Разходите при множество бройки се оптимизират, но ако нямате нужда от голямо количество офсетовият печат не е правилният избор за вас. Използва се при отпечатването на каталози, брошури, менюта, календари, тефтери и др.

Реализирани проекти