Категории

4 Еко идеи за една зелена рекламна кампания

Медиите и обществеността са затрупани с призиви и богата “еко” информация, особено покрай продължаващата кампания за почистване на милата ни родина.

Ние, на свой ред, ви предлагаме нашата гледна точка по тази тема, пречупена през призмата на рекламните материали.

 4 Еко идеи, които да подпомогнат усилията за устойчиво развитие и една по-чиста България.

glavna2-big

1. Използвайте еко торби

eco_torbi

Напоследък борбата с найлоновите торбички започна да набира главоломна сила държавата, неправителствените организации и частният сектор са сред активните страни в стремежа към редуциране на този тип отпадък. Безспорно; хвърчащите и закачени по дървета торбички са изключително неприятна гледка, която в 21 век трябва да бъде заличена. Еко торбите и тези от нетъкан текстил са адекватен техен заместител. Те се отличават с многократната си употреба, сигурност и не на последно място – естетичен външен вид.

Освен практичен артикул, торбите са идеален рекламен артикул с множество възможности за персонализация и брандиране – голямата рекламна площ и честата им употреба ги нареждат сред челните места на най-търсените и използвани рекламни материали.

 2. Заложете на еко химикалки

eco_himikalki

Въпреки ежедневното технологично развитие и множество нововъведения, химикалката, един неостаряващ и верен помощник, е сред най-използваните предмети в работа и не само.

3. Организирайте почистване пред офиса или най-близката градинка

Pochistvane

В последните няколко години сме свидетели на сериозни кампании за почистване подети от медиите и активно подкрепени от обществото. Не е нужно вашата организация да се насочи към мобилизирането на голям брой граждани, а просто да се oбединят усилията на всички служителите във фирмата. Достатъчно е да почистите пред офиса, близката градинка или място, което се нуждае от това.

Подобни действия, освен че имат положително отражение върху околната среда, са отличен начин и за сплотяването на екипа или т.нар. team building.

 4. Събирайте отпадъците в офиса разделно

Recycle

За съжаление в България пътят към разделното изхвърляне на отпадъци е осеян с редица препятствия. Един от най-големите проблеми е липсата на контейнери, предвидени за различните видове отпадъци, което до голяма степен демотивира обществото. Ако наблизо има такива контейнери, поставете го като предизвикателство сред колегите си в офиса и се опитайте да събирайте и изхвърляте разделно.

Подобряване състоянието на околната среда не изисква непременно участие в мащабни кампании и събития.

Важно е всеки един от нас да направи усилие в своето ежедневие, за да допринесе към търсения и желан благоприятен ефект.

Преди всичко всеки от нас трябва да осъзнае нуждата от подобни активности, защото единствено така ще може на практика да ги осъществи.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка