Категории

5 ключови момента при дизайна на визитки

Проектирането на визитките може да изглежда сравнително лесно, но то е малко повече от позиционирането на данни за контакт върху парче картон. В днешно време комбинациите от размери, използвани материали, цветове и изглед са безкрайни, но само доброто съчетание между тях допринася за по-големите шансове една визитка да бъде забелязана.

Еко визитки

Всеки детайл е от значение при проектирането на успешни визитки

1. Простотата
Визитката е основен инструмент за изразяване на вашата компания. Тя трябва да предава посланието на фирмата без затруднения. В повечето случаи хората хвърлят поглед за няколко секунди върху една визитка и това е времето, в което тя трябва да остави някакво позитивно впечатление у него. Опитвайки се да кажете повече от нужното чрез визитката, резултатът ще бъде объркване и недобра информираност на потербителя. Не е препоръчително да я използвате като брошура, която да представя цялата концепция около фирмената дейност и какво предлага тя.
Това, което трябва да присъства върху една визитна картичка, е:
– кои сте вие
– какво правите
– как да се свържат с вас
Адрес към вашия уебсайт, фейсбук страница също са подходящ вариант, но претрупването с връзки, оферти и предложения – са излишни.
Що се отнася до дизайна, най-важното е: Колкото по-просто и лесно смилаемо представите вашия бранд, толкова по-добър ще бъде той.

2. Празно място
Визитки, които са цветово наситени и претрупани с картинки дразнят окото и отвличат вниманието от посланието, което трябва да бъде предадено.
В този ред на мисли, празното място подпомага цялото внимание да бъде съсредоточено върху най-важната информация и по този начин визитната картичка да “свърши своята работа”.
Някои експерти препоръчват празното място да бъде оставено в лявата част на визитката, като по този начин се оставя възможност на вашите партньори да запишат важна за тях информация като конкретен номер за контакт или нещо, което да ги подсети.

3. Цветът
Многоцветни визитки

Избирайки цвета, се постарайте той да бъде в тон със съобщението, което искате да предадете. Цветът трябва да отразява същността на вашата компания.
Възможните цветови комбинации са безбройни, но подходящите за вашата компания – силно ограничени. Прекалено крещящи или прекалено скучни визитки могат да бъдат резултат от неумело съчетание на цветовете.
Възползвайте се от хора с опит в сферата!

4. Шрифтът
Горният абзац в голяма степен се отнася и при избора на подходящ шрифт. Прекалено авангардни, прекалено скучни, прекалено малки, прекалено големи букви със сигурност биха се отразили в негативна посока на крайния изглед.
Важно е да се отбележи, че размерът на шрифта върху една визитна картичка, е малък. Някои шрифтове може да изглеждат добре в голям размер, но когато буквите се намалят – има голям шанс той да стане трудно четим.

5. Персонализирайте я!
Не се страхувайте да добавите елементи, характерни за вашата фирма. Именно тези детайли правят вашата визитка уникална и отличаваща се. Единственото условие е да се съобразите с изложените по-горе съвети и крайният резултат ще бъде задоволителен

 

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка