Категории

Тениски на едро – какви размери да изберем при поръчка

Макар тениските да са сравнително бюджетен рекламен артикул, когато правите поръчка на едро, общата сума често нараства до няколко стотин лева. Няколко са ключовите момента, на които трябва да се обърне внимание преди да потвърдите поръчката към вашия доставчик.


Различни марки – различни размер тениски

Макар всеки производител да използва стандартизираната скала XS, S, M, L, XL…, често се наблюдават разлики от няколко сантиметра между едни и същи размер (M, L…) за различните марки. 
Ето една сравнителна графика за най-търсените размер S, M и L на трите най-продавани марки у нас – TH Clothes, Fruit of the Loom и Steadman.И за трите марки сме взели еднотипен продукт – класическа рекламна тениска – 150 гр. 100% памук с обло деколте.


В следващите няколко реда ще обърнем внимание на това какви размери да изберете, ако планирате поръчка на тениски на едро.

Подготвили сме и сравнителна таблица, в която са описани дименсиите на различните размери за трите най-продавани марки тениски.


Независимо на коя марка се спрете, трябва да имате предвид, че всички производители не гарантират абсолютна точност на описаните размери. Възможно е движение в рамките на 1 см. при различните партдити. Тъй като няма как да проследите това, има възможност част от поръчаните L-ки да се различават с около 1 см.  в дължината. Добрата новина е, че визуално тази разлика не може да бъде забелязана, освен ако не наложите тениските една върху друга.


Кройката

Освен разлики в размерите, често производителите предлагат и различни кройки.
TH Clothes – Португалската марка залага на  модерна кройка, която се характеризира с тениски и дрехи по тялото. Продуктите са по-прибрани, следват последните тенденции и като цяло са по-стилни.
Steadman –Тук производителя залага на класическа кройка.
Fruit of the Loom – При тази марка могат да се очакват по-свободни тениски и дрехи. 


Как да направите правилния подбор размери при поръчка на тениски на едро?

Най-добрият подход е всеки бъдещ получател да има възможност да премери различните размери и да прецени кой пасва най-добре. Този метод работи, когато тениските се поръчват за мероприятия с ясна аудитория, до която имате достъп. В повечето случаи става въпрос за тийм билдинг събития, вътрешни обучения и семинари. 


Ако тениските са предназначение за подобен тип събития, забравете за всички таблици по-горе и просто поръчайте по една мостра от всеки размер. Всяка една компания, която предлага рекламни тениските, би трябвало да може да ви предостави пълен набор от размерите на даден модел.


Статистиките по-долу могат да са ви полезни, ако тениските са предназначени за по-широка аудитория, за която нямата ясна информация. Ако поръчвате тениски на едро за подаръци на ваши клиенти, партньори, организирате благотворителна кампания или ще участвате на изложения, следващите данни ще са ви полезен ориентир.

Мъжки тениски

SMLXLXXL
10%25%30%25%10%


Дамски тениски

XSSMLXLXXL
10%25%30%20%10%5%


Цифрите са добра отправна точка, но по-важното е да използвате вашето познание за аудиторията, при определянето на конкретните количества от всеки размер. Добра практика би била да се презастраховате с допълнителни бройки за най-масовите размери, тъй като почти винаги се изчерпват първи. Дори да ви останат нераздадени тениски, със сигурност няма да е за дълго.


Съвсем скоро ще обърнем внимание и каква материя да изберете при поръчка на тениски. 

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка