Категории

Креативни идеи за опаковка на рекламни и фирмени тениски

Разбирането, че опаковката не играе важна роля за клиента/получателя на продукт отдавна е опровергано от редица компании като Apple. Опаковката е първата стъпка от цялостното изживяване по получаването на подарък или покупка. Ситуацията при фирмените и рекламни тениски не е по-различна. В следващите редове ще откриете няколко предложения за креативни опаковки и подходи за подобряване на потребителското изживяване.

Защо опаковането на рекламни тениски е важно?

На първо място, трябва да си припомните, че една тениска, може да носи силно послание към обществото. Факторът брандиране тук важи с пълна сила, а дизайнерските опаковки могат да спомогнат за положителния ефект върху получателя, което желаете да постигнете. Стандартно опакованите тениски  останаха в миналото – прилежно сгънатата и поставена в прозрачен полиетиленов плик тениска е отживелица. Самото разопаковане на подарък/покупка е изживяване, което можете подобрите и изградите. Изживяването е процес, който е възможно да създаде дори по-голямо въздействие от самия артикул. Именно затова, отделянето на ресурс и внимание върху този детайл може да донесе сериозни позитиви за компанията/бранда ви.

Всички сте виждали, как дете разопакова подарък за Коледа например. Тази емоция не отшумява при много хора с напредването на възрастта. Вълнението при самото отваряне е емоция, която може и трябва да бъде използвана. Не е изненадващо, че почти всички B2C компании имат специализирани отдели и позиции, които са отговорни за дизайна на опаковката. Неуспорим факт е, че опаковката играе важна роля и от логистична гледна точка, но това не е предпоставка за компромис при създаването на изживяване за получателя. Важно е да погледнем на опаковката като едно приключение за получателя, чието краен етап е артикулът или в нашия случай тениската.

Ето защо, когато имате собствена марка тениски или раздавате фирмени фланелки по време на бизнес събитие, е добре да се обърне внимание от начина на опаковане. В следващите редове ще Ви дадем няколко свежи идеи, които можете да използвате. Разбира се, не трябва да се ограничавате само до тези идеи – можете да експерементирате и търсите различни и креативни варианти, които да вашата корпоративна и бранд идентичност.

Напътствия за опаковането на рекламни тениски

Систематизирахме няколко идеи и напътствия, с които да ви ориентираме и улесним при подготовката и избора на опаковка за вашите рекламни / фирмени тениски. Не откриваме топлата вода, но пък се стремим да Ви помогнем в тази мисия, която както вече споменахме в статията, е много отговорна и важна.

Малък жест към стандартното опаковане

Опаковката е възможност да подсилите посланието на вашия бранд и да накарате получателя да се почувства специален. Дори да заложите на класическия полиетиленов плик заради ниската му цена и практичност, можете да:

  • Добавите лична бележка с благодарствено послание
  • Добавите флаер с историята на бранда
  • Добавите стикер

За да направите разопаковането на тениската наистина вълнуващо можете да оставите бележка на опаковката, която да носи забавно послание към получателя. Така добавяте стойност на продукта, и ще спечелите вниманието на аудиторията, към която отправяте дрехата;

Еко опаковка за тениски

Потребителите все повече обръщат внимание и полагат услия за опазването на околната среда. Тук вариантите са безброй, като най-лесният и достъпен вариант е да се изработи опаковка от рециклирана хартия. В зависимост от бюджета, можете да заложите на някои от следните варианти

  • Хартиен бандерол
  • Плик от рециклирана хартия
  • Тубус от рециклиран картон
  • Кутия от рециклиран картон

Използването на еко опаковка е изключително атрактивна, ако получателите наистина са загрижени за околната среда и активно търсят варианти, които подкрепят това тяхно виждане. В случай, че получателите на вашите тениски не попадат в тази категория, използването на еко опаковки само и единствено ще натовари вашия бюджет.

Нестандартна опаковка

Тя има за цел да отличи вашия бранд и да допринесе за изграждането на неговия имидж. За създаването на такава опаковка трябва да се допитате до дизайнер, който може не само да подготви визуализация, но и да познава процесът по създаване на опаковки. Най-бюджетният материал за създаване на подобни опаковки е именно картонът.

  • Стъклен буркан
  • Картонено куфарче за инструменти

Обърнете внимание на цветовете

В зависимост от характера на посланието, което искате да отправите с тениската, можете да използвате различни разцветки за опаковките. По-тъмните нюанси говорят за официалност, а по-светлите внасят по-забавни нотки;

В обобщение

Опаковането на рекламни тениски е нещо, с което трябва да се заемете, когато се грижите за бранда си. Предложенията са само примерни и по никакъв начин не трябва да ви ограничават, а напротив – да насърчават креативното мислене. Идеята на тази статия не е да ви даде готови решения, а да ви вдъхнови и насърчи изобретателността. Ние сме на ваше разположение и можем да съдействаме за целия процес – от дизайн и проектиране на опаковка, до предлагане на тениски, тяхното брандиране и опаковане.


Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка