Категории

Какви памучни торби да изберем

Търсенето на памучни торби е в постоянен възход през последните години. Като средство за опаковане на рекламни материали, фирмени подаръци или за директна продажба, памучните торби без проблем изместват по продажби тези от полиестер или торбите от нетъкан текстил.

Сред основните предимства на торбите за многократна употреба, изработени от памук, са тяхната устойчивост, мекота и гъвкавост при печат.

Предимствата на памучните торби спрямо тези от нетъкан текстил и полиестер могат да бъдат обобщени в няколко основни момента.

  • На първо място памукът е естествен материал. Памучните торби са по-меки на допир и по-удобни.
  • По-голяма издръжливост. Повечето памучни торби могат да издържат до 20 кг. и не се късат от остри предмети (дори каталози), както това може да се случи при торбите от нетъкан текстил.
  • По-голяма свобода при печат. Памучните материи позволяват да се използват както пластизолни мастила, така и такива на водна основа. Многоцветните изображения и преливки са постижими и крайният резултат е забележителен.

Кои са ключовите фактори при избора на памучни торби

  • Размер
  • Модел
  • Материя
  • Цвят

В зависимост от целта, която желаете да постигнете с памучните торби, тези 4 фактора трябва да бъдат съобразени. За да постигнете максимален ефект, важно е да ги съобразите и внимателно планирате поръчката им. Тъй като е невъзможно да обхванем всяка една комбинация от тези фактори, ще се постараем да ви даден основни насоки и съвети.

Какъв размер памучни торби да поръчаме

Най-разпространеният размер, този който със сигурност сте срещали многократно във вашето ежедневие, е 38 х 42 см. С такъв размер ще можете спокойно да опаковате вашите рекламни материали, брошури, каталози или дребни сувенири. Торба с подобен размер е подходяща при участия на семинари, изложения, обучения и други масови събития

В зависимост от предназначението, могат да се окажат полезни и торби с по-малък размер – 27,5 см х 31 см. Най-често намират приложение при опаковането на дребни рекламни сувенири като USB Flash памети, А5 брошури, визитки и др.

Какви модели памучни торби

Класическият модел и най-продаван е този с дълги дръжки (стандартно около 60-65 см). Тази памучна торба е изключително удобна за носене на рамо, както още при получаване по време на самите изложения и семинари, така и след това.

Сгъваемите памучни торби са предпочитан артикул, когато самите те са предмет на подаряване или продажба. Най-често намират приложение в кампании, насочени към дамите.

Материята на памучните торби

Тъй като търсения артикул е памучна торба, винаги проверявайте в характеристиката на продукта дали е 100% памук или примес.
Вторият важен фактор е грамажът на самия памук. Той е мерна единица за това колко плътна и здрава е една торба.

Предпочитаната плътност на торбите е 100-110 гр./кв.м., тъй като се постига възможно най-ниска цена. Имайте предвид, че този нисък грамаж идва с компромис в здравината и усещането при допир. Самите торби се усещат доста тънки, а дори и могат да прозират. Въпреки това, те са перфектен избор при масови събития, когато целта е да се достигне до максимално голяма аудитория

Оптималната плътност като цена/качество е 140 гр./кв.м. Торбите с този грамаж са достатъчно плътни, здрави и щадящи маркетинговия бюджет.

200-220 гр./кв.м са изключително здрави и плътни торби. Най-често се поръчват с цел продажба или при необходимост да бъдат опаковани тежки и/или остри предмети.

Органик памук

Органик / био материалите и продукти са все по-търсени и привличащи обществения интерес. Зад определението органик седи начинът, по който памукът е отгледан – без ГМО и без и синтетични препарати. Производството му има за цел да стимулира биоразнообразието в регионите, където се отглежда суровината. Торбите от органичен памук намират приложение в кампании и активности, целящи да комуникират загриженост към околната среда и популяризирането на зелените идеи и агенда. Не е изненадващо, че торбите от органичен памук се предлагат на значително по-високи цени, което ги прави неподходящи за масови събития. Биха могли да се използват като подарък при продажба над определена сума, но аудиторията трябва наистина да обръща внимание

OEKO-TEX сертификат

OEKO-TEXT Standard 100 сертификатът гарандира, че всеки компонент от изделието е тестват срещу вредни субстанции. Този стандарт е сигнал, че артикулът е безвреден за човека. Тенденцията да се сертифицират памучни торби е сравнително нова (от около година и половина) и леко странна, но целта е пределно ясна – да се открои един производител от друг.

Какъв цвят памучни торби да изберем

Абсолютния лидер по продажби и интерес е натуралния цвят (неизбелен памук). Цветът се доближава до екрю и най-често ще чуете това наименование. В действителност, така изглежда неизбеленият памук – натурален и мек цвят.

Освен натуралния цвят, памучните торби се предлагат и в популярни и не толкова цветове. Цветни памучни торби са добър избор, ако се цели една приемственост между артикулите, които ще опаковате с тях. Например, ако сте подготвили печатни материали и рекламни сувенири в червена гама, добра идея е да завършите комплекта с червена памучна торба.

В заключение – целта на статията е да ви даде основни насоки при избора на памучни торби за вашата компания. Ние сме на разположение, ако имате въпроси или ви е необходима допълнителна информация.

Памучните торби, които предлагаме.

Памучни торби, които сме изработвали

https://prisma-bg.com/памучни-торби-sopharmacy

Директен ситопечат върху текстил

Технологията, с която брандираме памучните торби. Повече информация – https://prisma-bg.com/ситопечат

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка