Категории

Работни календари- разкажете историята на бранда си чрез тях

Работните календари са известни с това, че са страхотни за кампании, включващи в себе си разказването на история или оповестяване на определено съобщение.
Ето защо са и идеален метод за представяне на историята на бранда ви.
Прочетете още и разкажете историята и на вашия бранд, или на каузата, която искате да подкрепите. 
Пример за такъв тип послание е TWBS Marcom, креативна агенция от Северна Индия, която има за цел да  организира кампания за повишаването на информативността относно опазването на водите.
Екипът решава, че най- добрият начин за достигане до аудиторията, то е създаването на емоционално съобщение, което ще достигне и до най- незаинтересованите. За рекламен артикул биват избрани, естествено, календарите.
Рекламната агенция проектира работни календари с опростен, но мощен визуален дизайн, който се променя през цялата година.
 

работни календари

 

Календарите представят нивото на водата, която с течение на времето ( смяната на месеците) намаля до момента, в който пресъхва и няма вода- съответно и животът на морското/ речното дъно изчезва. 
Работните календарите са придружени от съобщение, което подчертава съществения проблем със замърсяването и преразхода на вода, което води до катастрофални последици.
Изводът е ,че резултатът е постфактом от нашите действия, съответно трябва да променим навиците си, ако не желаем да се стигне до фатален край.
Календарите са разпостранени в районите и държавите, в които има преразход и замърсяване  на вода.
Защо да разкажете история?

Използваният пример с рибите и водата ( в горния пример ) е символична. Начина, по който е създаден дизайнът прави огромно впечатление и съответно ни кара да се замислим в насока защита на водните ресурси. Показването на ситуацията със стечение на времето и как се променя тя, е класически пример за повествование, разказване на история. Още от детска възраст ние всички сме „ програмирани“ да обръщаме внимание на разказаните ни истории и да си взимаме поука. Все пак всяка приказва, още от детството ни  има за цел да ни научи на нещо.

Умелата работа с поредица от събития може да предизвика емоции в нас, било то щастливи или тъжни.

Ето защо силните истории са страхотна маркетингова техника. Една добра история достига до повече хора, които приемат присърце ситуацията и каузата и съответно предприемат действия, за да променят резултата в положителна насока.

Как да разкажем история за бранда си, или да разпостраним каузата си ?Работните календари дават възможност да се създаде единно съобщение, което с идването на всеки месец да се развива с течение на времето.

Историята, която ще разкажете зависи само от Вас самите. От това, което искате да кажете, от емоцията, която искате да предадете. Забележете, че социалните кампании  винаги докосват повече хора, защото обхващат всеобщи проблеми, засягащи масово всички.

След като сте избрали кауза или история, стъпките са следните:

1.Изберете вид календар – стенен, настолен, едносекционен, трисекционен.

 

Важно е да изберете тип модел и размер, които най- добре се съчетават с вашата клиентска база и техните нужди. Работните календари обикновено са предварително проектирани с всички необходими дати, празници и прочие.

2.Изберете диапазон от снимки, изображения, които бихте желали да бъдат част от дизайна. 

Най- добре ще е да включите ваши собствени снимки или изображения, това го прави по- лично.

Ако желаете може да включите снимки на региона, в който се намирате или природни снимки. Покажете снимки от различни инициативи, в които сте участвали или вашите клиенти са били част.

Ако разпостранявате календарите си през декември, бъдете сигурни, че вашите клиенти ще имат емоционална връзка с вашия бранд през декември. За това наблегнете на хубавите послания през празничните месеци.

И накрая не забравяйте да сложите лого на всяка една от страниците. Като е важно да съчетаете правилно цветовете, за да може накрая да се получи един хубав комбиниран дизайн, а не комбинация от много цветове и шарени снимки.

Не омаломаважавайте разказването на истории чрез календари, може да се възползвате от тази функция на календарите, за да осъществите своя кауза, която е значима за обществото или просто да разкажете историята на бранда си по един нов, различен начин, който да привлече вниманието на клиентите ви и обществото.

Разгледайте нашите работни календари 

 

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка