Категории

5 топ съвета за креативен дизайн на календари

 Наближаването на Новата година  е прекрасно време да помислите как да се отблагодарите на своите клиенти и партньори и да погледнете за напред в бъдещето.

Рекламните календари са страхотен начин да покажете своето отношение  към вашите верни клиенти и партньори.

Отделянето на достатъчно внимание и грижа за клиентите е ключове в изграждането на една добра компания. Рекламните календари могат да напомнят на вашите клиенти непрекъснато за вашето отношение към тях чрез целогодишните рекламни календари, които със сигурност ще заемат място или на тяхната стена или на бюрото им.

Повечето Ви клиенти ще очакват картичка, писмо или дори фактура, но календар като подарък със сигурност ще бъде изненандващо за тях. Изненандайте ги и ги накарайте да се почувстват ценни за Вас.

Следващите няколко съвета ще Ви помогнат да създадете един креативен дизайн за своя календар.

1.Организирайте рано изработката на календара 

Времето, в което се печатат новите календари е доста чувствително- рекламните агенции са затрупани от поръчки и изисквания на различни клиенти.

За това- не поръчвайте в последния момент. Колкото повече време се организирате, толкова дизайнът Ви ще бъде изпипан и на място.

Естествено- това дава и допълнителна сигурност, че ще изпратите вашия календар много преди Коледа. По време на празниците много от компаниите изпращат рекламни календари- клиентите и партньорите Ви ще бъдат буквално заринати от тях и едва ли ще отдадат огромно значение на жеста.

Началото на октомври и ноември е идеално време за разпращане на рекламни календари – не е прекалено късно, нито прекралено рано. 

2.Изберете си тематика

Ако се огледате наоколо повечето календари имат тематика, най- често близка до техните интереси или на техния бранд. Може да се фокусирате върху тематиката на вашия бизнес.

Занимавате се с озеленяване? Е, вземете някои снимки от проектите, които сте направили и ги сложете на своя календар. Ако вашия бизнес обаче не е визуално привлекателен – винаги може да използвате забележителностите на райно, в който се намирате и да ги използвате за вашия рекламен календар.
Рекламните календари с пейзажни илюстрации са едни от най- предпочитаните от потребителите- ако нямате идея, възползвайте се от този трик– играйте на сигурно.

Колкото по-различен е дизайнът Ви, толкова хората ще го заобичат. Рискувайте и бъдете креативни, но се опитайте да се съобразите и с бизнеса си, не се отнасяйте преклаено несериозно към тематиката на календара ако вашия бизнес е по-сериозен.

3.Бъдете „сезонни“


Повечето видове календари изискват в дизайна си дванадесет изображения, които трябва да подберете. Естествено избирането на толкова на брой изображения отнема време и проучвания. Защо не заложите на празниците през цялата година – почти всеки месец има голям национален празник – свържете тематиката с тези празници, ако не можете да подберете правилни. Може да разделите и календара на четирите сезона и да обвържете тематиката с тях.

4.Бранд, бранд, бранд

 

креативен дизайн на календари

Първо и преди всичко вашите рекламни календари са маркетинг инструмент, бъдете сигурни в избора си. Използвайте цветовете на бранда си, включете логото си на всяка една страница, подсигурете се, че потребителите ще запомнят от кого са получили този прекрасен календар.
5.Помислете за формата
Има много различни типове календари. Всеки има свои специфични размери. Големите стенни календари имат голямо присъствие на стената, месец по месец, стеннния календар променя изображенията си с всеки месец. Настолните календари от своя страна са от огромно значение за вашите клиенти, тъй като всекидневно поглеждат към него – използвайте опростен вариант, направете го удобен за ориентиране и планиране на нови задачи- това ще олесни потребителите
ви.
Разгледайте нашите дизайни тук

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка