Категории

Рекламни тениски с печат – колко ще ни струват и как сами да изчислим цената

Кои са най-важните характеристики, които фомират цената на една тениска с печат и как да се ориентираме колко ще струва.

 Изборът на  модел тениска, цвета и количеството е първата стъпка, която трябва да се предприеме. След като се уточнят детайлите около самия артикул, следва да се дефинира самата щампа – размер на логото, броя позиции на печат и броя цветове. Най-често грешките се допускат именно при дефинирането на цветността на щампата – прочетете по-долу, за да се запознаете. Размерът на логото или щампата, която сте си избрали са също от значение – за да сте сигурни, че правилно сте го изчислили, вижте примерите.

Препоръчваме да обърнете внимание на тази статия, за да се предпазите от грешки, неточностти и да сте напълно ясно как печатниците ценообразуват вашите рекламни тениски с печат. Нека стартираме с първата стъпка!

 

Избор на модел тениска

Първата стъпка при избор на рекламна тениска, то е да изберем какъв модел ще ни е нужен. Моделите варират в зависимост от нашите цели и идеи.

Най-чество за конференции изложения биват избирани тениски тип Luanda – мъжки вариант или Sofia – женски , къс ръкав.

За униформи се предпочитат повече тениските с яка- като пример може да видите мъжкия вариант- Adam и женския Eve.

 

Малко по-долу ще откриете няколко варианта на най-популярните тениски – с яка и без и съответно бели и цветни.

цена на тениска без яка

(Пример 1 : тениска без яка)

 

цена на тениска с яка

(Пример 2 : тениска с яка )

Уточнение: При цветната тениска се слага подложка, инача се размива. Важно е да сме наясно с този факт, тъй като при цветните тениски, заради подложката се оскъпява и цената. Утежнението варира между 10-15% върху цената за печат.

Позиция на печат

След като сме избрали модела тениска, както и цвета идва и момента за щампата. Изберете място, на което бихте желали да е вашето лого. Вариантите са различни. В зависимост от размера на логото ви, то мястото може да варира.

Малко по-надолу сме дали различни варианти къде може да стои вашето лого. То може да бъде на повече от едно място.

 

  (Пример 3 – отпред)

ценообразуване печат

(Пример 4 : отзад)

Размер

След като сме минали и през този етап идва ред и на изчисляването на размера на логото.Тук клиентите се затрудняват най-често, а всъщност нещата не са толкова сложни.

Вашето лого трябва да се вмести в квадрат/ правоъгълник и съответно се изчислява спрямо лицето на тази фигура.Лицето на квадрат се смята S=a*a (дължината на едната страна на квадрат)Лицето на правоъгълник се смята S=a*b (дължината на едната страна умножена по другата)

Вижте снимките и изчисленията, които сме направили по-долу, ще ви стане по-ясно, ако не- не се колебайте да се обърнете към нас и ние ще ви помогнем.

цена

Определянето на цветовете, особено от хора, които не се занимават с дизайн и предпечат, понякога е нож с две остриета. Препоръчваме да се обръщате към самата печатница, за да сте сигурни в броя цветове за конкретната щампа. Друга трудност при ценообразуването, то това е броя на цветовете. Как точно да разберем с колко точно цвята е нашето лого или щампа.

Брой цветове

Въпреки това, едно няколко основни правила, които да следвате при определянето им

Когато щампата е с много цветове и преливки (снимки)

В повечето случаи, когато са снимки или преливки в изображението и то е многоцветно, то щампата ще се печата в 4 цвята (CMYK). (Виж пример 5)

(5)

 

Когато щампата е фирмено лого/слоган/изображение без преливки

В този случай нещата са една идея по-лесни, но отново могат да бъдат допуснати грешки.
За да се определи точната цветност на щампата, трябва да се преброят цветовете, които са в нея. Важен момент е, че нюансите на даден цвят (да речем червен) се броят като отделни цветове. Например тъмно червено и светло червено са два цвята. (Виж пример 6)

(6)

Ако имат затруднения – не се колебайте да се обърнете към нас и ще ви съдействаме с определянето на цветността на логото.

Бройка

В повечето печатници бройките стартират от 50 или 100 бр. Това означава, че независимо дали поръчате 1, 10 или 20 бр., щом количеството е под определения минимум, цената ще е една и съща.

Пакетиране

 

1.Индивидуален полиетиленов плик – Всяка тениска се сгъва прилежно и прибира в полиетиленов плик с лепенка. В този си вид, тениските са абсолютно готови за продажба в магазинната мрежа и онлайн.

 

2.В кашони – Тениските се сгъват и поставят в кашони.

 

Транспорт

Транспортните разходи не са за пренабрегване и задъжително трябва да бъдат комуникирани предварително. Точка на взимане, на доставка и теглото на пратката са от значение при изчисляването на разходите за транспорт.

Някои печатници таксуват фиксирана цена за транспорт, други пускат стоката за ваша сметка, а трети предлагат безплатен транспорт.

Във всички случаи е хубаво да се комуникира индивидуално с всеки доставчик.

Изчисляването на цената за рекламни тениски включва в себе си няколко компонента. До голяма степен всичко е въпрос на ваше лично решение.

Не се притеснявайте да се консултирате с нашия екип, за да сте сигурни в избора на всеки един от компонентите, както и в изчисляването на крайната цена.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка