Категории

Блог

Рекламни бележници – какво не знаем за тях?

Интересни факти за рекламните бележениците, разновидности и начините за брандиране

Историята на тефтера е запечатана в далечното минало. Смята се, че корените на тефтера ( като средство за означаване на голяма книга или регистър) могат да се търсят из персийските архиви. Други умове асоциират думата с чилото 4 (тесера – от гръцки), отъждествявайки я с прегънатия на четири лист хартия.

glavna big
Каквато и да е мистерията, свързана с произхода на тефтера, едно е ясно, мистерия във възможностите на рекламния бележник няма. Това е оста, около която ще се завъртят редовете по-долу. Ще бъдат представени ключови предложения за отпечатване, някои хитрости, свързани със самия процес на печат и още.
Връщайки ви в наши дни не може да отречете, че не сте виждали или притежавали поне един бележник. Интересното е, че всеки прибягва до услугите му, съпроводен от различни причини. Най-честите сред които са: като избор за подарък както на близки и приятели, така и на познати, колеги.

Бележниците са артикули, които могат да бъде използвани извън рамките на една календарна година!

рекламни_бележници_тефтери

Това ги прави предпочитан вариант за подарък на близките ви като средство за водене на бележки и мисли (познатите ни тайни дневници), записване на предстоящи събития, срещи, задачи за изпълнение и др. като аксесоар или просто част от бизнес интериора. Всяка от изброените причини за широкото му приложение го превръщат в един от отличниците при рекламните артикули.

Всеки клиент, спирайки се на бележниците като сувенир за предстояща рекламна активност, е воден от различни желания и предпочитания.

Брандиране на бележници и тефтери

Когато става въпрос за печат на бележници, трябва да отбележа, че и тук не липсват особености, някои от които са: бележник с кожени корици, които придават елегантен и изискан вид на продукта. Възприемани са като стилни и луксозни. Спирайки се на този вариант, възможностите за печат са:

– директен ситопечат печат
технология, при която е необходимо създаване на клише, което по-късно да бъде използвано за осъществяването на самия печат.

– голд печат
аналогичен на топлия печат. Клишето отново присъства. Различното тук е, че се използва фолио.

Бележници по индивидуален дизайн

Ofis_belejnik_spirala_A4_1401-480x480

Някои партньори се спират на познатия ни бележник с индивидуален дизайн, с твърди корици, подвързан и с информационна част. Неслучайно е един от първенците. Може да бъде избран печат по изцяло индивидуален дизайн, което ще рече, че бележникът ще бъде отпечатан по начин, който най-точно би представил бранда ви.

Тази персонализация може да бъде постигната не само на кориците, но и в тялото на бележника. По този начин при всяко прелистване отпечатъкът ще бъде пред погледа на притежателя на съответния рекламен бележник.
Интересен и иновативен похват е познатият на специалистите в областта поставяне на частичен UV лак. Представлява покритие, което се поставя върху избран от вас участък. Например, определена фигура. След нанасяне на покритието, въпросното изображение видимо се отличава по своя блясък и допир.

Еко бележници

– все по-често изборът на бележник се спира на тази алтернатива. Интересното тук е, че материалът, от който са изработени, е рециклирана хартия, както и това, че се използват мастила, щадящи природата. А какво по-хубаво от това брандът да бъде отъждествяван като екологично насочен?

Бележници с кожена подвързия

Belejnik_Evropa_A5_1700_orange-480x480

А ако сте спрели избора си на бележник с кожена подвързия, то топлият печат е подходящо решение за трайно и елегантно представяне на отпечатъка. Трябва да бъде отбелязано, че използваната кожа може да бъде естествена, която е термоустойчива и изкуствена, която от своя страна се дели на такава, върху която не може да бъде осъществен топъл печат и такава, която е термоустойчива.
Интересното тук е, че този тип печат се усеща не само на допир, но може да бъде забелязан и с просто око. Тази алтернатива го определя като изискан и направен с вкус продукт.
Нещо повече, ако вариантът на бележник със спирала ви допада най-много, това не е пречка гореспоменатите методи на печат да бъдат приложени и тук. Що се отнася до спиралата, тя може да бъде открита или скрита в твърда корица.
На финал, разнообразието от възможности за печат на бележници го правят един от гъвкавите рекламни артикули.

Ако намирате статията за полезна и интересна – чувствайте се свободни да спoделите!

Снимки – http://unsplash.com/

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка