Категории

Как да разпознаем качествената тениска?

Евтините дрехи са евтини с причина. Това е един от начините големите търговци на дребно да поддържат цените изкуствено по- ниски. Най- често това се постига с евтини материали, евтина работна ръка и пропускането на стъпки от процеса. Понякога някои марки използват една от тези или повече стратегии, за да накарат клиентите да купуват повече, но какво се получава- след едно пране-продуктът вече не изглежда така както сме го закупили.

Ето защо- ако искате качество, то трябва да си платите за него, именно защото изработката на качествен продукт изисква по- скъпи ресурси и материали. Естествено, ако даден продукт е скъп не винаги означава, че той е с високо качество. Най- скъпите материали, както всички знаем, са тези с „марката“, позната на всички ни.

Тук е важно да отбележим, че голяма част от потребителите закупуват продукти заради марката, не толкова заради начина, по който изглежда, а именно заради това, че е на дадена марка.

Решихме да Ви дадем няколко съвета, които всеки би могък да използва, за да се увери, че следващата тениска, която ще закупи ще е с добро качество.

Всичко се свежда до материята, или по- точно нейната плътност.

Едно от най- важните неща е всъщност плъстността на материята, не толкова теглото или дебелината. На всяка тениска може да видите X  g/ m2 , това отговаря за плътността.

Когато става въпрос за печат, то тогава колкото повече % памук е, толкова по- добре. Най- често препоръчваме 100 % памук, просто защото печата изглежда по- добре. Трябва да уточним, че изкуствените материи не са непременно нещо лошо, в повечето случаи изглеждат, а и на допир са почти като естествените материи.

Запомнете, че ако на дадена тениска пише 100 % памук, то не значи непременно, че е с добро качество. Част от производителите използват естествени материи, но с ниско качества на влакната, което отново ги прави неустойчиви.

Проблемът със смесването на материи е в това, че всяка материя има различна „ възраст“, което води до едно – в даден момент тениската започва да изглежда странно и раздърпано, не за друго, а защото „животът“ на дадената материя е приключил.

Ето защо, ако желаете да разберете дали  купувате качествена тениска, то направете следния тест:

  • Докоснете – Най- лесният начин е чисто и просто да докоснете, за да усетите материята- висококачествената тениска на допир не е като найлон. Ако материята е мека, но и твърда едновременно, то това е тениска от добро качество.
  • Проверете етикета на тениската – На него може да видите от какъв материал е била изработена и дали е микс от няколко материи.
  • Направете теста за намачкване – Смачкайте тениската в ръката си и после отпуснете. Ако се намачка бързо и запази по- голямата част от намачканите гънки, то най- вероятно е лошо качество, но ако само лека част се намачка – качеството е добро.
  • Проверете прозрачността- дали прозира – Насочете тениската към източник на светлина и вижте дали прозира. Колкото повече прозира, то това означава, че плътността е по- малка ( а както споменахме по- горе, то е важно).
  • Шевовете – Шефовете са „мускулите“ на дрехата. Те са причината тениската да не е просто парче плат. Тъй като производителите обръщат най- голямо внимание на външния вид на тениската, то лесно може да видите шева, като я обърнете наопаки с шевовете навън, за да проверите дали е добре зашита. Има ли хлабави конци, то в повечето случаи това значи, че тениската е от ниско качество.
Какво още може да проверите

Също така е важно колко бода има. Колкото повече-толкова по- добре. Това означава, че е отделено повече време на самата тениска. Ако никога не сте обръщали внимание на тези неща, то може би сега е момента да започнете. Сравнете различните дрехи.

Друг важен момент, щом става въпрос за тениска, то е яката, ръкавите и долния подгъв.

Надяваме се, че това ръководство Ви е било полезно и Ви е дало някаква идея за закупуването на следващата тениска.

Тениските, които ние предлагаме са от 100% пениран памук, нашите партньори TH притежават сертификат за качество, които може да намерите на техния сайт ТУК.

Ако имате допълнителни въпроси, моля, не се притеснявайте да ни потърсите.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка