Категории

Ultra violet-цветът на 2018 година

Всяка година в края на декември се избира “цвят на годината”, като се смята, че той ще е определящ за новата календарна година.

Кои са хората, които избират цвета. На база на какво се избира. Какво е пантон, кой е цветът на 2018 година и още полезна информация може да намерите по-долу в публикацията ни.

Кой определя цвета на годината?
Pantone Color Institute-това е институтът, който определя “цветът на годината” за всяка календарна година.

Признат по целия свят като водещ източник на информация, то едни от основните дейности на Института са свързани с избор на цвят за дадена марка и продукт. Дали това е подбор  на база бъдеща тенденция; цвят за развитие на дадена марка; или избор на продуктова палитра, Pantone Color може да разработи цветна стратегия за вашия стартиращ бранд.

Pantone Color Institute си партнира със световни марки, за да използва мощта, психологията, както и емоцията на цвета, за да изгради най-подходящата корпоративна стратегия за конкретна марка.

 „ Когато 80% от човешкия опит се филтрира на база видяното от очите, на всички им става ясно, че изборът на цвят е от съществена значимост.“ Pantone Color Institute

Процес на избиране на цвят на годината.

Правят се проучвания и анализи върху множество аспекти като: дизайн, филмово изкуство, храна, развлечения, спорт, технологии и тяхното развитие. След анализ на намерената информация и обсъждане се стига до избор за цвят на годината.

Любопитно за избора на цвят на година!

Освен дългия и труден процес на проучване, оживени дискусии и спорове, в крайна сметка изборът за конкретен цвят се запечатва в плик до момента, в който Институтът не излезе със съобщение за взетото решение. Важно е да се уточни, че участващите в подбора нямат право да разкриват цвета.

След избора през 2017г на цвета-greenery-носещ успокоение след фона на бурната политическа и социална среда, то новата 2018г е годината асоциираща се с  действие, оригиналност и мислене напред в бъдещето, а ultra violet се оказва символ именно на това.

    
Дами и господа, ако все още не сте разбрали, цветът на новата 2018 година, то това е Ultra Violet с пантон 2096c
Какво е пантон ( pantone) ?

 

Pantone Color Institute-това е институтът, който определя “цветът на годината” за всяка календарна година.

Признат по целия свят като водещ източник на информация, то едни от основните дейности на Института са свързани с избор на цвят за дадена марка и продукт. Дали това е подбор на база бъдеща тенденция; цвят за развитие на дадена марка; или избор на продуктова палитра, Pantone Color може да разработи цветна стратегия за вашия стартиращ бранд.

Pantone Color Institute си партнира със световни марки, за да използва мощта, психологията, както и емоцията на цвета, за да изгради най-подходящата корпоративна стратегия за конкретна марка.

 

Защо Ultra Violet?

Според креативния директор на „Panton “, Леатрис Айсман, цветът „ комуникира оригиналност, изобретателност и мечтателност “. Проучванията доказват, че Ultra violet оцветява пътя на това, което тепърва предстои. Цветът на бъдещето.

„Комплексен и съзерцателен, Ultra Violet, предлага мистериите на космоса, интригува с мисъл за това какво предстои отвъд дадения момент”, екипът на Pantone

Как се получава Ultra Violet?

При смесването на два цвята–синьото (студен цвят) заедно с червено (агресивен), за да се получи омекотеното, нежно, но и бунтуващо се Ultra Violet. Когато синьото и червеното се срещнат, се получава нещо абсолютно ново,” казва Леатрис Айсман, креативен директор на Pantone.

Съчетаване на Ultra violet

В интернет има множество програми, които дават идеи как бихме могли да съчетаем ultra violet. Възможностите са много и разнообразни, от ярки цветове до омекотени пастелени, за всеки вкус и всяко настроение.

Да бъдеш в крак с модата не винаги се асоциира с неудобство, може да съчетаете цветовете и нюансите по начин, по който да се чувствате удобно и себе си.

Ето и част от нашите предложения и свежи идеи в цвета на годината. 

Винаги може да изберете бяла тениска и да експериментитате с щампата, така че да следвате модните тенденции, но и да отпечатате това, което желаете!

Химикалка в Ultra Violet 

Химикалките са едни от най-разпостранените рекламни артикули, които без проблем могат да бъдат и вашия начин да спазите модните тенденции. Химикалка в Ultra violet с вашия слоган или лого е една страхотна идея. Ultra violet е цвят, който привлича внимание, но по-деликатени елегантен начин, разчупете стереотипите с белия цвят на химикалката и опитайте нещо ново и различно.

Ето и една торба от нетъкан текстил, на която без проблем би могло да отпечатате своя слоган в ultra violet.
 Чадър в Ultra Violet 

Дъждовните дни все по-често ни заварват неподготвени. Ето защо малко по малко се превръщат в подходящ рекламен артикул за всяка една компания. И ако логото Ви не е в ultra violet, то винаги може да изберете чадър в този нюанс и да експериментирате.

Чаша със слоган в Ultra Violet нюанс 

Чашите са част от всеки дом и офис. Ето защо тук е много лесно да правим постоянно експерименти. Ако логото Ви не е в Ultra Violet цвят, то може да измислите нов слоган, или чисто мотивиращо послание, с което да изненадата своите колеги, партньори или клиенти. Покажете, че сте креативни. Ето и нашето предложение в този цвят.

Ако сте стартираща компания, която тепърва се развива и търси нови клиенти, то съветваме Ви да заложите на цвета на годината-носещ посланието за ново начало, оригиналност и действие. В случай, че сте компания с дългогодишен опит зад гърба си и искате да изнендате клиентите си-изберете ultra violet, за да затвърдите позицията си и да се отблагодарите на клиентите си. Едно от златните правила в бизнеса е да си винаги актуален и различен. Не се страхувайте да експериментирате! 

ИЗБЕРЕТЕ СИ АРТИКУЛ, ние ще се погрижим за останалото!

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка