Категории

Тайната на страхотните рекламни тениски

Фирмените тениски имат една леко негативна асоциация, която се е вкоренила в съзнанието на повечето потребители. Най-често рекламните тениски се асоциират с грешен размер – прекалено големи или малки, торбести и дизайн, който не позволява човек свободно да ги носи в ежедневието си.

В следващите редове бих искал да ви представя нашата рецепта за атрактивна рекламна тениска, която наистина да бъде желана и носена от получателя.

Защо рекламни тениски?

Преди продължим с насоките за страхотни рекламни тениски, нека първо отговорим на въпроса “А защо тениски?”. Защо тениските трябва да бъдат включени в маркетинг инструментариума на всяка компания?

Тениските предизвикват по-голяма емоционална ангажираност

Сред най-ключовите отличителни черти на тениските е именно емоционалното ангажираност, която предизвикват. Човек прави съзнателен избор да облече конкретна дреха сутрин. Ако това е тениска с ваше лого, слоган или щампа, това е показател за емоционалната обвързаност на човека с вашето послание.

Обличането на фирмена тениска е нещо като обличането на тениска на любимия отбор. Това е начин на себеизразяване, брандът отразява ценностите на потребителя и той е горд да го демонстира.

Създаването на такава тениска е трудния момент и точно той е предмет да дискусия малко по-долу.

Тениските са с по-висока възприета стойност

Представата за цената на една тениска често се разминава с действителната стойност. Повечето потребители смятат, че цената на една тениска е значително по-висока от реалната. Това не е изненадващо, тъй като в магазинната мрежа средната цена на една тениска е между 30 и 50 лв.

Иначе казано, рекламната тениска с печат би струвала около 5-7 лв. (цената е доста относителна поради редица фактори), а възприетата стойността за получателя да бъде в пъти по-висока.

Основни правила за създаване на страхтна фирмена тениска

Разяснихме защо изобщо да милсим за тениските, като рекламен артикул, който би ни помогнал за изграждането на един по-силен бранд. Нека преминем и към практичната част. Следването на правилата по-долу драстично увеличават шансовете вашата рекламна тениска да бъде добре възприета и носена от получателите. Нарушаването им също е добра, но по-трудна стратегия, за която ще говорим друг път.

Изберете удобна тениска

Първата и най-важна стъпка е да изберете наистина комфортна тениска (мек памук), която да с модерна и удобна кройка. Втората стъпка е внимателно да проучите дали размерите (S, M, L…) наистина си отговарят. Не на последно място, да планирате какви размери биха били необходими, за да може всеки да получи размер, който наистина да му е удобен и да седи добре. Последната задача е може би най-трудна, но сме се погрижили да създадем цяла статия с насоки именно какви размери тениски да изберем при поръчка на едро. – Тениски на едро – какви размери да изберем при поръчка

Щампата трябва да е повече от вашето лого + сайт

Какво да бъде отпечатано на тениската е може би сред най-дискутираните и ключови моменти при планирането на поръчка на фирмени тениски. Най-честата практика е да бъде поставено логото и уебсайтът на компанията… Та нали са рекламни тениски!

В повечето случай, особено ако са рекламни тениски, тази тактика не работи. Поставете се на мястото на човека, който би получил тениската. Бихте ли носили подобна тениска, която е като визитка на компанията?

Дрехите са “инструмент” за себеизразяване, който може да бъде “използван” (доста грубо звучи, но е факт) от компании и организации. За целта, цялостният дизайн на тениската трябва да бъде така проектиран, че да дава възможност на получателя да изразява свой възглед, ценност или принадлежност. Тук освен самата щампа, важно е да вметнем, че и цвета на тениската играе ключова роля при изграждането на визията на артикула.

За да не съм голословен, по-долу ще откриете един прекрасен пример за дизайн на тениска, който напълно отговаря на целевата аудитория, която би носила тази тениска – фитнес ентусиасти, за които диетата е нещо повече от смяната на обикновена кока кола с такава без захар.

Поръчайте и дамски тениски!

Вярно е, че мъжките тениски спокойно могат да минат за унисекс. Този подход, освен че олеснява процеса на планиране на необходимите размери, той редуцира и риска да ви останат бройки.

Всичко това е добре, но това би било в разрез с двете основни насоки по-горе – нито мъжката кройка ще седи добре на една дама, нито ще е удобна тениската.

Малките детайли правят разликата между добра и страхотна рекламна тениска

Малките детайли най-често биват игнорирани, но именно те допринасят към това една тениска да бъде желана и да предразполага получателят да я носи. Малките детайли допринасят за увеличаването на възприетата стойност за тениската от страна на получателя. Иначе казано, колкото повече тя изглежда като тениска, която би се продавала в магазин, толкова по-добре.

Няколко идеи, които можете да приложите без това драстично да се отрази на единичната цена на артикула.

— индивидуална опаковка. Тук вариантите са много от класическо полиетиленово пликче до подаръчна кутия по индивидуален дизайн.

— да се премахне ръстовата марка и да се отпечата нова по индивидуален дизайн

— да се добави етикет с послание или повече информация

Бих ли носил тази тениска?

Преди да финализирате поръчката, запитайте се – аз бих ли носил тази тениска? Ако отговорът е колеблив или отрицателен, трябва да анализрате какво точно ви спира да я облечете и да направите съответените корекции съотвено по модела, цвета или щампата (или и трите).

Направете вашата рекламна тениска различна

Многобройни са примерите каква не трябва да бъде една фирмена тениска. Това е и основната причина да хората да имат едно наум като им бъде зададен върпосът “Тениски смятате ли да поръчате за като рекламен артикул или като облекло за следващото фирмено мероприятие”. Именно в негативната асоциация се корени и причианта да напиша тази кратка статия, но се отклонявам…

В Призма помагаме на компанните като създаваме рекламни тениски, които могат с гордост и радост да раздават на клиенти, партньори и служители. Свържете се с нас и заедно да създадем вашата фирмена тениска.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка