Категории

Изкуство и рекламни тениски

Какво е общото между изкуството и рекламните тениски и защо сме поместили в нашия каталог за рекламен текстил няколко основни направления в изобразителното изкуство.

Според определението, което можем да открием в Уикипедия, “Изкуството е разнообразна гама от човешки дейности и произведения, създадени с естетична цел, но също така и комуникативна чрез визуални, слухови или изпълнителни материали, изразяващи въображаемите и техническите умения на автора, предназначени да бъдат оценени заради тяхната красота и емоционален заряд.” (Изкуство – Уикипедия)

Рекламните тениски, от своя страна, са една от основните и най-разпространени категории рекламни материали. Отличават се като изключителни средства за комуникация и въздействие върху определена група хора. Намират приложение не само в корпоративния свят, но в модата, благотворителността и във всяка форма на социална колективност.

Правилната комбинация между модел тениска, цвят и щампа (послание), може да въздейства върху целевата аудитория по един неповторим и силен начин.

Причината да търсим връзка между няколко основни течения в изобразителното изкуство и рекламните тениски е да ви предоставим една различна и креативна призма. Призма, през която да погледнете преди да стартирате следващия проект за тениски.

Импресионизъм

Течение в изобразителното изкуство, което се заражда в края на 19-ти век от група парижки художници. Импресионизмът е изкуство на непосредствеността и движението, на естествени пози и композиции, на играта на светлината, показана с разнообразни светли тонове.

Кубизъм

Течение в изкуството, което се характеризира с пълно отрицание на класическата концепция за красотата. Не се спазват пропорциите, органичната цялост и завършеността на живите модели и материалните обекти. Вместо обектите да се разглеждат от един фиксиран ъгъл, те се раздробяват на множество фасети, така че могат да се видят няколко различни аспекта едновременно.
Заражда се между 1907 г. и 1914 г. във Франция.

Абстракционизъм

Вид модернистично направление в изкуството, което се отличава с отказа си да изобразява предметите и събитията и с откъснатостта си от фигуративния подход към действителността. Като баща на абстракционизмът се счита Пийт Мондриан, а течението датира от 1917 г.

Сюрреализъм

Движение в изкуството от началото на 20-те години на 20 век, обединяващо художници, мислители и изследователи в стремящи се да разрешат противоречивите положения състояния на съня и реалността. Сред най-известните представители на сюрреализма е Салвадор Дали.

Символизъм

Символизмът е направление в изкуството, възникнало в края на 19 век във Франция и Белгия и разпространило се през следващите години в други части на Европа. Символизмът възниква до голяма степен като реакция срещу натурализма и реализма. За разлика от тези течения, опитващи се да изобразяват реалността, символизмът акцентира върху духовността, въображението и сънищата, върху приказката и мита.

Поп Aрт

Това е направление в изкуството на 20 век, характеризиращо се с теми и техники от популярната масова култура, като реклама, комикси, светски и културни обекти. Попартът има за цел да използва изображения от популярната, като опозиция на елитарната култура в изкуството, подчертавайки баналните и кичозни елементи на която и да било култура, най-често чрез използването на ирония.

Улично изкуство

Това е е изкуство, което се реализира и развива на открити обществени места – тоест „на улиците“. В тази област на изкуството, най-широко представени са визуалните изкуства: традиционни графити, скулптура, шаблонни графити, стикерно изкуство и др.

Абстрактен експресионизъм

Това е едно от направленията на така нареченото съвременно изкуство, модернизъм, постмодернизъм или авангардизъм. Абстрактният експресионизъм е течение в американското изкуство, след Втората световна война, което се развива в New York School в края на 1940-те до началото на 1960-те. Емоциите и чувствата са с по-висок приоритет от перфекционизма, разума и естетиката. Изобразяването е абстрактно или абстрактно-фигуративно, често с хаотично полята върху платното боя.

Дадаизъм

Движение в изкуството, което се развива след Първата световна война. То се изявява в изящните изкуства, литературата, театъра, дизайна и др. Характеризира се с нихилистичното си отношение към красотата, влечение към абсурдното, анархията, отрицание на естетичните норми, провокативността и чувството си за хумор.

Надявам се, че тези изключително опростени и кратки разяснения ще предизвикат интерес у вас. Ако не ги познавате, това е добра отправна точка да ги проучите в детайл. В случай, че сте запознати с тях, приемете тази статия като напомняне, че можете да ги използвате при подготовката на следващата щампа.

Рекламните тениски и текстил, които държим на склад тукРекламен текстил на склад

Повече за печата върху текстил, който предлагаме тукДиректен ситопечат


Директен ситопечат върху тениски

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка