Категории

Значимите тенденции при рекламните материали за 2021

Значимите тенденции при рекламните материали за 2021

Когато говорим за рекламни тенденции, трудно бихме могли да определим правилните рекламни материали, предвид разнообразието, в което се предлагат. Истината е, че маркетингът и рекламата са толкова динамични сфери от нашия живот, че ако един рекламен продукт е особено актуален днес и сега, то в следващите няколко дни или седмици на негово място ще бъде друг. 

Има обаче фундаментални принципи, върху които основават търсенето си всички рекламни стратегии. Това са практичност и стил. И през 2021 година всяка уважаваща себе си компания би заложила на рекламни материали, които, едновременно с емоционалния си аспект, са полезни и перспективни за ползвателите си. 

Кои са значимите тенденции при избора на рекламни артикули за тази година? На този въпрос отговаряме в следващите редове, като сме подбрали и конкретни предложения за рекламни материали, на които си струва да обърнете внимание. 

Виртуалните събития като възможност за ефективна реклама от разстояние

За провеждане на добра рекламна кампания преди всичко е нужна креативност. Във време, в което виртуалните събития станаха неразделна част от нашето ежедневие, организаторите на различни бизнес и общностни събития търсят атрактивни начини за рекламиране. Във времена на социални ограничения се оказва, че подаряването като личен жест има много голямо значение за страните. 

Ето защо редица компании ориентираха своето търсене към една по-специфична категория рекламни материали. Това са промоционални продукти, които спомагат и подобряват по един или друг начин потребителското изживяване по време на онлайн конференции и/или работни срещи. Външни преносими батерии и раници за лаптоп се нареждат сред най-актуалните ни предложения за рекламни материали, с които корпорациите да кажат на своите служители и партньори “благодаря” по оригинален начин. Разбира се, струва си да споменем и добре познатите ни рекламни тениски, които, дори и при виртуални събития, се оказват мощен рекламен инструмент. 

Всъщност точно виртуалните събития днес се утвърждават като алтернативен вариант за комуникация между работни групи и бизнес партньори. Логично е развитието на събитията в тази посока да окаже въздействие и върху рекламния свят, утвърждавайки се като значима тенденция при рекламните материали за 2021 година.

Работа от вкъщи или как да се рекламираме успешно при този все по-предпочитан работен модел?

Работата от дома или т.нар. “хоум офис” модел на работа придобива все по-голямо значение за бизнеса. Значителна част от компаниите, главно заетите в сектора на услугите, все по-често практикуват този работен модел, а процесите от изминалата 2020 година единствено затвърдиха ползите му за бизнеса. Такъв развой на събитията няма как да не окаже влияние и върху рекламните тенденции в световен мащаб.

Повечето от предприемчивите бизнеси уловиха тази вълна и сред рекламните им предложения се наредиха продукти, които биха влезли в употреба на всеки зает от дома си човек. Подаряването на различни технологични джаджи, като например безжично зарядно за телефон и други артикули, които са в състояние да подобрят продуктивността на ползвателите си, се нареждат сред най-атрактивните предложения за промотиране през 2021 година. Тук бихме могли да откроим още особено популярните функционални протектори за уеб камери и не на последно място стъклена бутилка за вода, чийто калъф е идеален за брандиране. 

Работата от вкъщи може да е особено продуктивна, но и също толкова стресираща. Затова, ако планирате рекламна кампания сега, добре би било да помислите за артикули, които помагат и за освобождаване от стреса.

Еко артикулите – все по-актуалният избор в рекламния свят

Компаниите, които залагат на еко продукти в рекламните си стратегии, се радват на по-голямо доверие от своите клиенти и партньори. По тази причина все повече представители на различни бизнес сектори залагат на еко промоционални материали. Тази тенденция става все по-устойчива във време, в което опазването на природата е приоритет за множество организации, а и отделни граждани по целия свят.

За съвременния потребител подаряването на каквато и да било брандирана вещ не води до съществен успех. От съществено значение е полученият рекламен артикул преди всичко да отговаря на ценностите на получателя си. Ето защо не бихте сгрешили, ако се доверите на екологичен промоционален продукт за вашата кампания. В тази категория ще откриете редица практични предложения, сред които памучна торба, еко комплект за бюро, несесер за пишещи средства и много други. 

Обратно в офиса – рекламни материали за голямото завръщане

Хоум офис модела на работа може да бъде определен като особено устойчив. Но ако в някои компании той може да продължи завинаги – Twitter и Square например, то за други, поне на този етап, изцяло дистанционно работен модел не би бил възможен. Този факт предвидливо напомня, че една част от служителите ви ще започнат да се връщат в офиса – какви ще са промоционалните продукти, които ще успеят да впечатлят тази таргет група? 

Особено актуалните продукти за спазване на лична хигиена и защита на здравето в условията на пандемия няма как да не формират значима рекламна тенденция. Брандирани маски, джобни дезинфектанти, кърпички и други стават все по-търсени за реклама. Тази тенденция ще се запази поне докато ефектът от пандемията отшуми. 

Една част от предприемчите обаче мислят по-нестандартно и в по-широк план – как да осигурят по-продуктивна и приятна среда за работа, максимално доближаваща се до предишната, наред с високото ниво на защита, разбира се? 

Особено предвидлив ход и значителен рекламен интерес се отчита към продукти като еко кутии и прибори за обяд в офиса, които отлично биха се съчетали с алуминиева бутилка за вода. Тя може да се използва и извън офиса, по време на спорт и други. Едно е сигурно – такава бутилка ще рекламира бранда ви дълго време по най-добрия начин. За по-приятната среда в офиса пък много интересни са промоциите с декоративни цветя и растения за бюро.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка