Категории

Видове календари

Календарите са един от рекламните продукти, които се срещат най- често във всяка една компания или дом. Тяхното използване е неизбежно в света на бизнеса.

Според проучванита, използването на календари всекидневно води до освобождаване от стрес, както и до по- голяма продуктивност на служителите, друг плюс, свързан с наличието на календари – то това е спазването на крайни срокове. Организирането на вашето време по правилен начин носи дивиденти, както на Вас самите, то и на вашата компания.

 

Видове календари  и как да изберем  най- подходящия?

Естествено има множество модели и дизайни на календари. Кой модел, вид и дизайн ще изберете зависи изцяло от вашите предпочитания и цели. Но за да се информирате по-добре и да направите по- лесно своя избор, продължавайте да четете.

 

 

Хартиен настолен календар

настолен календар
 

 

Настолният календар е един от най- разпостранените и предпочитани “организатори” за работното място. Следенето на различните задачи през деня, става по – много лесен начин,  това е и причината повечето компании да  предпочитат този вид календар.

Плюсове на хартиения настолен календар:

 • Всеки месец има собствена отделна страница, така че лесно може да видите всеки ден от мсесеца и какво ви предстои.
 • Всяка седмица е отделна  за себе си, а на определени календари, всеки един от дните е разчертан по часове ( някои и на половин час) – идеални за разпределяне на графика за всеки ден.
 • Клиентите или партньорите Ви непрекъснато наблюдават вашето лого или слоган, което неъзнателно води до запомняне или припомняне за съществуването на бранда Ви.

Минуси на хартиения настолен календар:

 • Може лесно да го загубите, а с него и цялата информация.
 • Не може да го носите със себе си постоянно, тъй като заема много място.

 

Google календар
 

 

 

Това е  най- често използваният календар в нашето съвремие. Може да следим за задачите и срещите си, където и да се намираме.

Плюсове на Google календар:

 • Може да го споделиш календара си с други хора.
 • Не може да загубите информацията на него.
 • Може да получите напомняне за среща или събитие по имейла.

Минуси на Google календар

 • Записването на дадено събитие в календара отнема доста клика, съответно и повече време.
 • Не се вижда конкретно събитие или час, само, че предстои “нещо”.
 • Необходимо е да имате интернет, за да получите известие за конректно събитие, или за да прегледате задачите си.

 

Календар- приложение на телефона
 

 

Всеки съвременен телефон идва с инсталиран календар. Ако инсталирания календар не ви допада, то може много лесно да свалите ново приложение, което да е най- удобно за Вас.

Плюсове:

 • Календарът  е винаги на една ръка разстояние. Повечето телефони поддържат “облак”, в който може да запазите информацията в пространството, така че дори и да загубите телефона си, то данните ви остават непокътнати.
 • Може да настроите мобилното устройство да ви напомни за подходящо събитие.

Отрицателни черти:

 • Съществуват приложения календар, които показват целия месец с всички предстоящи събития, но тъй като екранът е малък, на практика виждате, че предстои среща или събитие, но трябва да кликнете, за да си припомните какво точно е. Това естествено отнема малко повече време и търпение.
Стенен календар
стенен календар

 

Стенните календари обикновено са красиви, забавни, впечатляващи, с изобразен всеки месец от годината. Те са чудесно изразени и хващат окото. Във всеки офис или дом може да забележите стенен календар.

Плюсове:

 • Чудесен е за семейства с деца – всеки може да го вижда и да подновява с нови задачи и идеи. Целият месец може да бъде видян наведнъж и преспокойно да наблюдавате какво предстои.
 • Няма как да го загубите.

Минуси:

 • Не е преносим.
 • Няма опцията да включваш много задачи в един ден, пространството за писане е минимално, ако изобщо го има.
Малък джобен календар
 видове календари

Масата потребителите използват джобния календар, за да запишат набързо дадено събитие или среща. Вероятно и вие носите поне един в портмонето си.

Плюсове на макия джобен календар:

 • Удобен и компактен е.
 • Често съдържа шеги или мотивиращи послания, за да започнете деня по приятен начин.

Недостастъци на малкия джобен календар:

 • Единственото, което може да отбележите е дадена дата, като важна, но няма място за допълнителна информация, която да добавите.
 • Лесно може да го изгубите.

Ако трябва да бъдем откровени, по- голямата част от рекламните агенции предпочитат да използват в офисите си настолните календари- организатори, които стоят на бюрото и на които може във всеки един момент да се запише или провери предстоящо събитие. Естествено, като хора, живеещи в дигиталната ера, използването на софтуери и различни приложения за организиране на събития е неизбежно.

Пример за най- използваемия електронен календар, известен и из цял свят, то това е Google календара. Може би причината се крие в най- големия му плюсове, “свързването” с телефона и автоматичните напомняние за предстоящо събитие.

Стенният календар от своя страна е идеален за планира на семейни почивки, отбелязване на задължения на всеки един член от семейството и други.

Нашият съвет е да използвате един на брой календар, не зависимо кой предпочитате. Записването на информация на различни календари води само до объркване.

Рекламните календари не зависимо под каква форма ще са, са идеални за подарък към вашите партньори или клиенти, както и идеален начин за изграждането на бранд стратегията за вашия бизнес. На тях може да изпишете вашите послания, логото си, да измислите страхотен дизайн, така че да впечатлите всички, но и да останете незабравими.

 

Какъвто и календар да изберете, не забравяйте, че организирането на вашите работни задачи и планове не само ще ви спести време и  усилия, но и ще допринесе за изграждането на устойчив бранд.

 

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШЕТО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ КАЛЕНДАРИ

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка