Категории

9 причини защо рекламните календари са страхотна стратегия

 

За невярващите в успеха на календарите сме изброили 9 причини защо рекламните календари са страхотна маркетингова стратегия за вашия бизнес.

  1. Принтиране на вашето лого върху артикул, който ще се използва минимум година.
  2. По-ниска цена за реклама в сравнение с другите източници. Рекламните календари се виждат на ден поне по 10 пъти.
  3. Календарите се използват навсякъде. Повечето хора използват по един календар у дома, и един в офиса. Някои дори държат календари в колите си.
  4. Календарите са приятни на вънпен вид, особено, когато имат атрактивна снимка или колаж, която привлича вниманието.
  5. Календарите са функционални. Хората продължават да ги използват, ако не им трябват ги подаряват на друг човек, но рядко ги захвърлят.
  6. Календарите помагат компанията Ви да бъде запомнена. Знаете ли, че 74 % от получилите рекламни календари помнят името на компанията, намираща се на календара. А 72 % от потребителите помнят посланието на календарите.
  7. Календарите привличат клиентите отново при Вас. Вярно е – 70 % от получилите календари имат намерение да работят отново с компанията.
  8. Календарите подсилват положителното отношение на потребителите към компанията. Всъщност 45 % от клиентите се чувстват специални при получаването на рекламен календар като подарък.
  9. Календарите са подарък, който хората обожават да получават. 82 % от домакинствата обичат да получават безплатни рекламни календари.
Ето и няколко доказателства, плюс примери как може да създадете един прекрасен дизайн на календар за вашия бизнес.

 

Много хора са на мнение, че времето на календарите е отдавна отминало. Специалистите в рекламния бизнес отричат това. Според тях докато някои хора използват само календарът на телефона или компютъра си, то другата част от работещите в офис, все още използват стенни календари или настолни.

Според проучванията, когато човек напише нещо на хартия, то много по-лесно запомня дадената информация, в сравнение с информацията написана на компютър.

Дори в 21ви век, голяма част от хората предпочитат да организират и планират времето си на хартия.

Освен факта, че повечето хора използват печатните календари, за да разпределят времето си, то календарът е рекламен артикул, който ще продължи да работи за Вас, дълго след като сте го подарили. Рекламните календари са нужни за една календарна година, което означава, че към края на година вашите клиенти ще имат нужда от нов такъв- което означава само- нова поръчка всяка година.

Външният вид продава

Най- добрата рекламата, която привлича вниманието на вашите клиенти. Е, календарите са именно такива. Изследванията показват, че мнозинството от потребители имат поне един рекламен календар, както в офиса, то и вкъщи.

 Рекламните календари превръщат всеки дом в билборд с вашето лого. Защо се спираме на логото?

Ако се занимавате с продажба на артикули, то може по креативен и деликатен начин да подчертаете видовете артикули, които вашите клиенти могат да си поръчат спрямо времето от годината. Така на пример : летни артикули, като плажни топли, чадъри, плажни масла, за топлите месеци, зимни дрехи – за студените месеци и така нататък. Може да използвате тази стратегия, за да напомните на клиентите си, че е време да поръчат определен артикул.

Персонализирани календари

Ако искате да създадете рекламен календар за крайни потребители, които наистина ще оценят и запомнят продукта, то персонализацията е важна.

Хората обичат да виждат имената си на печат. Ето защо, персонализирания рекламен календар е страхотен подарък за края на годината, към вашите клиенти и служители.

В допълнение, календарите със снимки набират все по- голяма популярност.

Класическият стенен календар винаги е бил в топ най- продавани календари и то години на ред, но последните няколко години персонализираните календари ги изпреварват значително.

За почти незначителна сума, с висококачествени снимки, много малки компании, организации и училища са способни да създадат дизайн, който наистина да разказва история. Не случайно се казва, че една снимка се равнява на хиляди казани думи.

 

Новият стил
Измислянето на нов модел календар е сложен процес, но винаги има място за креативност.

Една част от производителите на календари смятат, че колкото по- разбираем и опростен е даден календар, то толкова потребители са по- доволни и не губят време в разучаване на артикулда. Все повече потребители търсят „ тримесечни“ календари ( показващи миналата, сегашната и бъдещата година) на всяка страница.

 

Открий нови пазари

Докато все повече хора се нуждаят от календари, то съществуват няколко индустрии, които може да включите към новите си клиенти.

Огледайте се за компании, които имат голяма конкуренция в лицето на големите компании. По- малките компании, които нямат толкова финансов ресурс, разичтат на креативен начин, за да спечелят своите клиенти. Чували сме за успех на календари при набиране на средства за благотвотелни инициативи и други под формата на коледни подаръци, за жест към служителите и неправителствени кампании.

Е, това беше нашето доказателство защо календарите са прекрасни за една успешна маркетинг стратегия. Ако желаете и Вие да се възползвате от техните предимства, разгледайте нашите календари!
КАЛЕНДАРИ

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка