Категории

Рекламни сувенири и материали – има ли все още нужда от тях?

Рекламни сувенири и материали – има ли все още нужда от тях?

В последните няколко години се забелязва коренна промяна в начините за рекламиране. Според някои, времето на обичайните рекламни сувенири, брошури и билборд послания е безвъзвратно отминало.

Но дали наистина е така?

С напредването на модерните технологии се появяват все повече начини за представяне на рекламното послание.

Не ви ли се струва, че накъдето и да се обърнем, виждаме някакъв вид реклама? Направете си експеримент още сега, огледайте се около вас. Рекламите са навсякъде – по телевизора, радиото, вестниците и списанията. Но това е само началото – рекламни послания ни дебнат скрити в банери и изскачащи прозорци от всеки сайт; всяко пето събитие в социалните мрежи е спонсорирано и платено. Непрестанно ни заливат с най-различни предложения.

На фона на модерните технологии много предприемачи избягват използването на рекламни сувенири и залагат на интернет техники за популяризиране на техния продукт.

Мнозина смятат, че промоционалните сувенири са останали в миналото, но всъщност това далеч не е така. Рекламните материали са били, все още са и винаги ще бъдат ефективен начин за продуктов маркетинг.

Няма да сбъркате, ако се доверите точно на този вид реклама. Ето нашите съвети:

 

За какво служат рекламните сувенири?

reklamni-materiali-mix-himikalka-chasha-belejnik

Както добре знаете, за да се развива даден бизнес, той постоянно трябва да трупа популярност и нови потребители. Без рекламиране това няма как да се случи. Поради тази причина фирмите и компаниите  използват различни методи за реклама и постоянно целят въвеждането на иновации.

Рекламните сувенири се разпространяват изключително лесно и бързо. По този начин посланието на предприемачите достига до голям брой хора за кратък период от време. Рекламните материали се използват в практиката и постоянно напомнят за техния създател. Така се постига ефективно и дългосрочно брандиране на фирмата поръчител.

 

Какви артикули са подходящи за рекламни сувенири?

Изборът от артикули е практически неограничен.

Основните критерии, с които трябва да се съобразим са характеристиките на бизнеса и наличния бюджет. Отделете достатъчно време, за да отговорите на въпроса от какво се нуждаят вашите потенциални клиенти.

Най-често компаниите се спират на следните предмети:

 

 

Отново помислете какво би се харесало в най-голяма степен на бъдещите ви клиенти. Най-добрият съвет е директно да попитате хора от таргетираната група. Получената информация е безценна за бъдещото разпределения на рекламния бюджет.

Не забравяйте вашата пазарна ниша.

Груба грешка ще бъде да забравите или пренебрегнете нуждите на вашата желана публика. Изборът ще бъде коренно различен, ако целите популяризиране на търговската марка сред ученици, лекари, адвокати, предприемачи, търговци или бизнесмени.

Ориентирайте артикулите спрямо специфичната ниша.

Да разгледаме приложението на тениски, шапки и блузи. Те са удачен избор за хора, които спортуват  активно или посещават редовно фитнес центрове, но биха били рискован ход при търговски директори и висши началници.

Офис материалите и бизнес принадлежности са полезни за хора, които работят в офис.

Голямата част от предприемачите допускат елементарни грешки още с първоначалния си избор. Опитват се да продадат един продукт на много и различни хора. Няма такова нещо като многофункционален артикул. Ако се стремите да се харесате на всички, неуспехът е почти гарантиран.

Съобразявайте си само и единствено с изискванията на групата от потенциални купувачи. Забравете за мнението на останалите хора.

 

Как може да разпространявате рекламни сувенири?

Вероятно моментната ви цел е да привлечете нови клиенти и да разширите пазарния си дял? Несъмнено най-ефективният начин за постигане на рекламните цели е предлагането и разпространението на безплатни стоки и услуги с цел популяризиране.

Много стартиращи фирми предлагат безплатно малка част от производствения си цикъл, за да добият първите си клиенти и достатъчна информация за актуалните пазарни условия. Никой не би отказал безплатна мостра. Представете продукта си като подарък, промоция или безплатна дегустация. Ще се учудите колко бързо безплатните неща привличат хората.

 

Възползвайте се от всеки удобен случай да разпространявате рекламните артикули.

 

Представете си, че сте сладкар и имате новооткрита сладкарница. По някаква щастлива случайност след няколко дни в града ви ще има кулинарен фестивал, който позволява свободно участие. Това е перфектната възможност да привлечете нови клиенти. Организирайте се с подготвянето на щанд за предстоящия фестивал. Направете рекламни шапки и готварски престилки, които да предлагате на минувачите, опитали от вашите специалитети.

По този начин за кратък период от време ще популяризирате рекламните сувенири и самия бизнес.

 

Лесно ли е да се наложите на пазара?

Краткият отговор е не. Ако беше лесно, всеки щеше да го прави.

Успехът е труден, но не и невъзможен.

Да разгледаме практически пример. Съществуват вериги от магазини, които биха се съгласили да разпространяват рекламните ви продукти срещу символично заплащане или дори срещу размяна на услуги. Потърсете тези възможности. Те са там и ви очакват.

Изпробвайте няколко предмета за начало. Проследете дали са успешни и преценете следващата стъпка. Добавете нови продукти при успешна кампания като продължите дистрибуцията на вече утвърдените артикули. Не е нужно да предлагате всичко наведнъж. Бавните, но сигурни крачки са пътят към успеха.

Рекламните сувенири са отлична маркетингова стратегия, ако се използват правилно. Ще ви донесат успех, приходи и най-вече популярност, към която се стремите. Използвайте ги разумно и обмислете с какъв продукт е удачно да започнете рекламата. Добре прецененият и точен избор ще ви възнагради многократно.

Време е да започваме.

Топ публикации

Абонамент

Абонирайте се за нашия бюлетин и разбирайте първи новите ни промоции и актуални събития.

Subscription Form

Количка